Опубліковано: 13.01.2021
Моніторингові дослідження вмісту сечовини і білка у молоці дають змогу спеціалістам молочних господарств контролювати рівень протеїну у кормовому раціоні тварин, збільшуючи або зменшуючи частку концентратів, доречи, останні є найдорожчим компонентом раціону, що впливає на ціноутворення готової продукції. Знаючи концентрацією сечовини у молоці та оперативно управляючи цим показником створюється можливість для підвищення молочної продуктивності без шкоди для здоров’я тварин. Наприклад, підтримуючи концентрацію сечовини на рівні 25–30 мг/дл за вмісту білка у молоці 3,2-3,6%, досягаються найвищі надої молока, при цьому у корів не реєструють кетоз чи інші захворювання, що негативно впливають на печінку та відтворювальну функцію тварин.
ТОВ "СмартБіоЛаб" © - всі права захищені