Концентрація сечовини (азоту сечовини в молоці (MUN) та крові (BUN)) і білка в молоці є одними з найважливіших показників економічної ефективності виробництва молока у європейських країнах та США. [ читати повністю ]
До основних показників контролювання якості та безпечності сирого молока корів, які нормуються законодавчими документами, відносять кількість соматичних клітин (КСК) та кількість мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів (КМАФАнМ) [ читати повністю ]
Моніторингові дослідження вмісту сечовини і білка у молоці дають змогу спеціалістам молочних господарств контролювати рівень протеїну у кормовому раціоні тварин, збільшуючи або зменшуючи частку концентратів [ читати повністю ]
Вперше захворювання було описане ще у 1871 році, але збудника ідентифіковано не було. Лише у 1969 році було визначено і охарактеризовано вірус-збудник лейкозу. [ читати повністю ]
Одним з найпоширеніших питань у тваринництві є питання вакцинації. Які вакцини необхідно використовувати щорічно, щоб зберегти стадо здоровим? По-перше, слід розуміти, що єдиної універсальної схеми щеплень ВРХ не існує, адже кожне фермерське господарство має різні ризики щодо хвороб, з якими стикається поголів’я, а також різні умови праці та обладнання для обробки худоби. [ читати повністю ]
Одним із основних компонентів загальної стратегії розвитку скотарства є комплексна оцінка стану здоров’я тварин, в першу чергу – великої рогатої худоби. Це питання набуває актуальності у зв’язку з підвищенням рівня продуктивності тварин [ читати повністю ]
В основі сучасних систем годівлі великої рогатої худоби лежить інтегральний підхід щодо забезпечення потреби корів у основних елементах живлення, виходячи з оптимального їх співвідношення [ читати повністю ]
Кожен корм містить певну частину енергії, що акумульована у вигляді органічних речовин – білків, жирів та вуглеводів, за співвідношенням яких розраховують загальну поживну цінність. Поживність кормів раніше прийнято було визначати за кормовими одиницями (КО), які в різних країнах світу розраховувались з урахуванням різних величин: 1 кг сухого вівса, крохмального еквіваленту, 1 кг сухого ячменю (скандинавська кормова одиниця), терм тощо. [ читати повністю ]
Цей сайт є об’єктом права інтелектуальної власності ТОВ "СмартБіоЛаб". Використання, збирання, копіювання, розповсюдження інформації, розміщеної на цьому сайті, а також інші дії з сайтом та його вмістом без дозволу ТОВ "СмартБіоЛаб" заборонені. ©